Cirkusakter

Akrobatik, handstående och påhittiga vighetspositioner vävs samman och blir till en dansant koreografi.

Det här numret har utförts i många olika varianter. Nedan finns ett videoklipp med ett exempel. 

 

 

 

 

 


Snurrar, trick och stilla positioner ackompanjerat av specialskriven musik blir ett luftakrobatiskt nummer som drar in åskådaren i en rörelse-poesi. 

Ringnummer finns både som solo och duett.

Med smidighet, styrka och graciösa rörelser klättrar Sara uppåt i långa svävande tyger. En harmonisk koreografi varvas med dramatiska fall och häftiga vighetspositioner. 

Tygnummer finns både som solo och duett.

Föreställningar

 

Sportfånar – Kompani Kvick presenterar en språklös föreställning fullspäckad med avancerade cirkusnummer och tokiga upptåg.

Ta fyra karaktärer som inte alls passar ihop, en stor portion barnslig humor och cirkusens tekniska skicklighet. Stoppa in det i en gympasal full av käglor, ringar, rockringar och en luftring. Skaka sedan om. Ut kommer föreställningen Sportfånar – en inkluderande show för barn 6-10 år (även 11-12 år i blandade åldersgrupper).

Längd: ca 40min

Länk: https://scenkonstportalen.riksteatern.se/produktion/6150

 Med löv och lust – En fysisk berättelse om att uppleva något nytt, om våra känslor och om hur det svåra kan bli något vackert. Konstnärlig kostym och scenografi vävs samman med dansant akrobatik och fysisk teater och ger en visuell och kroppslig kommentar på människans möte med naturen. 

Familjeföreställning, rekommenderas från 3 år och uppåt. 

Längd: 40 min

Länk: https://scenkonstportalen.riksteatern.se/produktion/7249

 

 

Cirkusfest – en sprudlande cirkusfest med en rad kreativa aktiviteter inom musik, akrobatik, jonglering, pysselverkstad och drama-lek. Festen avslutas med en akrobatisk minishow till live-loopad musik. 

Familjeaktivitet. Rekommenderas från 3 år och uppåt.  

Längd: 3 h 

Länk: https://scenkonstportalen.riksteatern.se/produktion/12735

Ovan presenteras ett antal färdiga verk men det går också att beställa underhållning som skräddarsys för att passa till exempel särskilda teman, högtider eller platser. 

Välkommen att höra av dig om du vill boka en akt, har frågor eller idéer.